Børneadvokat - Tvangsfjernelser


Tvangsfjernelse er et stort indgreb i enhver familie

En tvangsfjernelse af et eller flere børn er et stort indgreb i familien. Det kan føles som en kamp mod kommunens store apparat, hvor man kan føle sig alene og have svært ved at overskue, hvad der er det rigtige at gøre.

En tvangsfjernelse er, når kommunen uden forældrenes samtykke anbringer børn udenfor hjemmet. Du har altid ret til en advokat, hvis kommunen vil træffe afgørelse om tvangsfjernelse af dine børn. Det er vigtigt med råd og vejledning i den situation, så din sag bliver oplyst bedst muligt, og dine synspunkter kommer frem.

Der skal meget til for at et barn kan tvangsanbringes udenfor hjemmet, og kommunen er forpligtet til at prøve at finde andre muligheder, inden et barn fjernes. Andre muligheder kan være forskellige former for støtte til dig som forældre. Det kan være godt at have en proffesionel rådgiver at drøfte tingen med, hvis du ikke længere føler, at kommunen og du ser sagen på samme måde.


Advokatbistand

De, der har forældremyndighed over et barn, som kommunene ønsker at tvangsfjerne har ret til en advokat. Barnet har også ret til en advokat, hvis barnet er over 1 år gammel. Advokatbistand i disse sager er GRATIS, så du skal ikke være bange for, at du bagefter får en regning.

Du skal være opmærksom på, at du selv har ret til at vælge din advokat. Du skal bare oplyse kommunen om, hvem du ønsker og bede kommunen om at kontakte vedkommende. Du kan også ringe direkte til os - telefonen er som udgangspunkt altid åben - se nedenfor.


Det gør vi for dig

Når vi får besked om, at du ønsker os som din advokaat, så tager vi straks fat på sagen. Dels sikrer vi, at alle oplysninger i sagen er til stede, dels sørger vi for, at du får en tid til at tale med advokaten.

Advokaten vil herefter vurdere om oplysningerne i sagen er rigtige, og om kommunen har afprøvet alle andre muligheder for støtte til dig/jer.

Hvis kommunen har meddelt, at de vil arbejder på en tvangsfjernelse, er det en god idé straks at søge aktindsigt eller straks kontakte din advokat, så denne kan gøre det.

Det går ofte hurtigt fra du får besked om, at der arbejdes på en tvangsfjernese, til der skal træffes en afgørelse om det. Derfor er det vigtigt, at du hurtigst muligt finder den advokat, som du ønsker, således at datoer kan koordineres og din advokat kan begynde at hjælpe dig med sagen.

På selve mødet i Børn- og ungeudvalget vil advokaten sørge for, at din opfattelse af sagen fremlægges så godt som muligt for udvalget. Advokaten vil henvise til de bestemmelser og de oplysninger i sagen, som udvalget skal være særligt opmærksomme på. Ligesom advokaten vil fremhæve forhold, hvor kommunen kunne/burde have handlet anderledes i forbindelse med sagen.

Hvis man er barn og ikke har lyst til at udtale sig på mødet i Børn- og ungeudvalget, vil advokaten være barnets talerør.
STOKVAD Advokatfirma

CVR: 39945215

Telefon: +45 70 20 08 48

Email: info@STOKVAD-Advokatfirma.dk

Sikker-email:
sikkermail@STOKVAD-Advokatfirma.dk

Klientkonto: 0755 3231921493
Driftskonto: 0755 3231913970


ADRESSER

Odense:
Albanigade 15
5000 Odense C
Kontortid: Mandag til fredag 9-15

Vejle:
Nørrebrogade 36c st.tv
7100 Vejle
Kontortid: Efter aftale


Medlem af advokatsamfundet

Cinque Terre


Copyright 2020 - STOKVAD Advokatfirma